Το μυστικό της Ατλαντίδας - Πασσιά, Αγγελική, 1969- (Το μυστικό ημερολόγιο της θάλασσας, 2000)
Ο Μιχάλης και η Ρίτα είχαν ξυπνήσει νωρίτερα απ' όλους και είχαν ανεβεί στο φανάρι του φάρου να δουν την ανατολή. Εκεί συνάντησαν τον Ανδρέα, και όλοι μαζί κατέβηκαν στην τραπεζαρία για να πάρουν πρωινό. Τους περίμενε όμως, ο κυρ Ανέστης ο καφετζής, αυτός που βρήκε το χαμένο ημερολόγιο του πλοιάρχου Νέμο και το έκρυψε στο ναυάγιο της Πορφυρής Θάλασσας! Τι έκπληξη!