Τα δάκρυα της Περσεφόνης - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2012)
Ένα νησί στο Αιγαίο. . . Δύο ανήσυχα παιδιά. . . Ένα άγαλμα.. . . Κι ο αρχαίος μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης. . . Παράξενα κι ασυνήθιστα φαινόμενα συμβαίνουν στο νησί όσο το άγαλμα βρίσκεται κρυμμένο. Μόλις όμως η Κόρη σμίξει με τη Μάνα, όλα θα ξαναγίνουν ήσυχα και καθημερινά. Μόνο η ζωή των δύο παιδιών, του Παντελή και της Αγγέλας, θα είναι διαφορετική από δω κι ύστερα. Ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται μπροστά τους, γεμάτος ανησυχίες κι ερωτηματικά, χαρές και χτυποκάρδια. . . Μια τρυφερή ιστορία που διαδραματίζεται μέσα σε μια ατμόσφαιρα όπου το πραγματικό μπερδεύεται με το φανταστικό και οι αρχαίοι μύθοι ξαναζωντανεύουν για να μαγέψουν τις καρδιές των παιδιών.