Το τέλος του καλοκαιριού : μυθιστόρημα - Lamp, John Lowry (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους : Συλλογή Παρουσίες, 1996)
"Το Τέλος του Καλοκαιριού" είναι η συγκινητική ιστορία του δωδεκάχρονου Νικ Χάρπερ και το χρονικό ενός παράξενου καλοκαιριού. Μετά το θάνατο των πιο αγαπημένων του προσώπων, ο Νικ μαθαίνει τι σημαίνει πόνος και θλίψη αλλά και πόσο υπέροχο είναι να ζείς. Μέσ' απ' τα τραγικά γεγονότα και τις αλλεπάλληλες απώλειες, ο Νικ θα ωριμάσει, θα δεί τους ανθρώπους και τη φύση με διαφορετικό μάτι. Τέλος, θα χάσει πολλές απ' τις παιδικές του ψευδαισθήσεις και θα καταλάβει ποια είναι τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας.