Πόλεμος και ειρήνη - Tolstoi, Lev Nikolaevich, 1828-1910 (Ελευθεροτυπία, 2006)
Κανένα έργο δεν μας έχει δώσει τόσο ανάγλυφα τη ζωή και την ψυχολογία του ρωσικού λαού της προεπαναστατικής εποχής όσο το "Πόλεμος και ειρήνη". Ένα αξεπέραστο πρότυπο τέχνης, ο καθρέφτης μιας από τις πιο γόνιμες κοινωνικές και θρησκευτικές ζυμώσεις της Ιστορίας.