Ανω κάτω = Sans dessus dessous - Verne, Jules, 1828-1905 (Βιβλιοθήκη Ιουλίου Βερν, 1994)
Το «'Ανω-Κάτω», που γράφτηκε το 1889, είναι η φυσική συνέχεια των δυο «διαστημικών» μυθιστορημάτων του Ιουλίου Βερν: «Από τη Γη στη Σελήνη» και «Γύρω από τη Σελήνη». Ξαναβρίσκονται σ' αυτό πολλοί από τους ανάπηρους και αμετανόητους εφευρέτες, κατασκευαστές και δοκιμαστές κανονιών, που είχαν δράσει στον εμφύλιο πόλεμο της Αμερικής του 19ου αιώνα. Τούτη τη φορά, όμως, τα αναπηρικά μέλη του «Τηλεβολικού Συλλόγου» της Μπάλτιμορ δε χρησιμοποιούν την πολεμική εμπειρία τους για ν' αλληλοσκοτώνονται ή απλώς για να σκοτώνουν... την ώρα τους! Αλλά τη διαθέτουν για εξυπηρέτηση ανωτέρων επιχειρηματικών επιδιώξεων.