Αναγκαίο ον και νομοτέλεια : περί ύπαρξης θεού και θαυμάτων - Γερογιωργάκης, Σταμάτης Δ. (Ίνδικτος, 2002)
Αποδεικνύοντας την ύπαρξη του Θεού η μεσαιωνική μεταφυσική αυτοδεσμευόταν σε μια αυστηρή λογική αναγκαιότητα, και την πρόβαλλε στην τάξη του κόσμου. Αποδεχόμενη όμως την ύπαρξη θαυμάτων παραδεχόταν κενά της φύσης όπου γινόταν αντιληπτή η Θεία επέμβαση - και πρότεινε εδώ μία χαλαρή φυσική αναγκαιότητα...