Ο φωτεινός χρόνος που προϋπήρχε : ποιητικές ιστορίες - Φλώρος, Βασίλης Ρ., 1967- ([χ.ό.], 2004)
Φωτεινός χρόνος είναι η στιγμή της δημιουργίας του αγαθού. Είναι η στιγμή που υποστηρίξαμε το δίκαιο, το ηθικό, το καλό, που υποστηρίξαμε την αλήθεια. Η στιγμή της θετικής σκέψεης και πράξης. Η στιγμή που κάτι όμορφο σκίρτησε μέσα μας. Η στιγμή που νιώθουμε χρήσιμοι, αρμονικοί, γαλήνιοι. Η στιγμή της υπηρεσίας. Η στιγμή που κάνουμε το χρέος μας. Είμαστε μεταφορείς και δημιουργοί φωτός. Είμαστε παιδιά του φωτεινού χρόνου. Φεύγουμε από Εκείνον με την ελπίδα να δημιουργήσουμε δικό μας φως. Να γίνουμε αυτόφωτα όντα και να ξαναγυρίζουμε σε Αυτόν, με όσο φως ο καθένας μπόρεσε να μαζέψει στο γήινο χρόνο της ζωής του.