Ένα αλλιώτικο ταξίδι - Σκαλιωρά, Κατερίνα, 1939- (Κέδρος, 1982)
Αυτό το βιβλίο περιγράφει τις περιπέτειες μιας παρέας παιδιών σ' ένα φορτηγο καράβι που περιπλέει τις ακτές της Αφρικής. Δράση, περιπέτειες, ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά στα θαμπωμένα μάτια τους. Τα παιδιά που θα διαβάσουν το βιβλίο αυτό, όχι μόνο θα διασκεδάσουν, αλλά θα μάθουν πολλά παράξενα.