Φαρμακευτικαί συνταγαί καί εν τώ Αγίω Όρει ευρισκόμεναι - Παπαχαρίσης, Γεώργιος Δ., 1963- ([χ.ό.], 2008)
Το βιβλίο «Φαρμακευτικαί συνταγαί και εν τω Αγίω Όρει ευρισκόμεναι» είναι ένα ταξίδι στην ιστορία, στην ιστορία της φαρμακευτικής, του μοναχισμού, του Αγίου Όρους. Αποτυπώνει την ιστορία της φαρμακευτικής μέσα από πλήθος συνταγών που χρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια για να συλλεχθούν και να αποκρυπτογραφηθούν από βυζαντινοπαλαιολόγους. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται κείμενα του Γαληνού αλλά και το «Δυνάμερον» του μεγάλου φαρμακολόγου του Βυζαντίου. Το «Δυνάμερον» αποτέλεσε για πέντε αιώνες την επίσημη γαλλική φαρμακοποιία. Ο εμπλουτισμός των συνταγών του Διοσκουρίδη με συνταγές από ’ραβες γιατρούς ενισχύει την άποψη ότι η ελληνική ιατρική αποτέλεσε τη βάση και την αρχή της παγκόσμιας ελληνικής ιστορίας.