Κίτρινη όχθη. - Χρονάς, Γιώργος (Οδός Πανός, 2001)
Τα κορίτσια ενός σχολείου, στο Ρέντη, έχουν ζητήσει το προαύλιο ενός εργαστασίου, στο Ρουφ, για να κάνουν το μνημόσυνο μια συμμαθήτριάς τους, που αυτοκτόνησε, γιατί δεν πέρασε στις εξετάσεις από την Πρώτη στη Δευτέρα Γυμνασίου. Από τον έξω κόσμο καλούν μόνο τη μάνα της που έρχεται χωρίς να ξέρει τι θα συμβεί και πότε. Το έργο αρχίζει μόλις μπαίνει στην είσοδο η μητέρα και ο χορλος κλείνει πίσω της την πόρτα. Κοιτάει έκπληκτη το χώρο. Στο προαύλιο του εργοστασίου.