Οι έξι σύντροφοι και ο μυστηριώδης δίσκος - Bonzon, Paul-Jacques, 1908-1978 (Πράσινη βιβλιοθήκη ;, 1980)
"Θα το είδες στον ύπνο σου, Τιντού. Μήπως πιστεύεις στους ιπτάμενους δίσκους;" γκρινιάζει ο Γκναφρόν, αγουροξυπνημένος μέσα στη νύχτα. Θα πρέπει να πούμε, βέβαια, ότι το έρημο αυτό τοπίο, όπου σταμάτησαν για να περάσουν τη νύχτα οι Έξι Σύντρφοι, μπορούσε να προκαλέσει πολλές οφθαλμαπάτες. Ωστόσο, ο Τιντού και ο σκύλος του, ο Καφί δεν έκαναν λάθος. Σε λίγο, ακούνε και οι άλλοι με τη σειρά τους, ένα παράξενο σφύριγμα πάνω από τα κεφάλια τους. Μια άλλη φορά, βλέπουν ένα ανησυχητικό πράσινο φως μέσα στη νύχτα και, τέλος, μια παράξενη σιλουέτα περνάει σχεδόν δίπλα τους... Δε χρειάζονται περισσότερα για να πάρουν οι Έξι Σύντροφοι την απόφασή τους: θα μείνουν ώσπου να διαλευκάνουν κι αυτή την υπόθεση...