Το μεγάλο πείραμα - Σίνου, Κίρα, 1923-2007 (Κέδρος, 1987)
Ο Χρήστος και η Δανάη έχουν αποφασίσει να γίνουν γιατροί, όταν μεγαλώσουν. Φαντάζονται από τώρα τον εαυτό τους: με τις λευκές στολές, να περιποιούνται τραυματίες, να σώζουν ανθρώπινες ζωές, να παίρνουν μέρος σε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις, να κάνουν πειράματα για να βρουν νέες θεραπείες. Πειράματα; Άσε καλύτερα! Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Όπως στο Σπύρο, έναν πολύ καλό φίλο του θείου τους, ο οποίος ύστερα από ένα ατύχημα κινδύνευσε να μείνει φυτό. Για να σωθεί, τέθηκε σε εφαρμογή το μεγάλο πείραμα. Ποιος όμως μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις; Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)