Η κάθοδος : ποίηση - Μπαλόγλου, Γιώργος Π.
Η πρώτη ποιητική συλλογή του νέου δημιουργού. Περιλαμβάνει 31 ποιητικές συνθέσεις, που μας αποκαλύπτουν έναν πολλά υποσχόμενο άνθρωπο του λόγου, παθιασμένο με την τέχνη που υπηρετεί. Ο Γιώργος Μπαλόγλου με σφριγηλό ποιητικό τρόπο αποδίδει εικόνες της ζωής, της καθημερινότητας που μας περιβάλλει, αλλά και εντελώς μοναδικών και ανεπανάληπτων στιγμών και σκηνών που συγκλονίζουν την ευάλωτη ανθρώπινη φύση• σκηνών όπως οι παρακάτω: ΣΕΙΣΜΟΣ Λαμπάδιασαν τα έγκατα της γης Δρόμοι ράγισαν Κτίρια κουνήθηκαν Μέχρι που σπίτια έπεσαν. Όλοι γέμισαν τρομαγμένοι Ραγισμένες πλατείες Και τσαλακωμένους δρόμους. Οι μάσκες μεμιάς έπεσαν Οι ψυχές διαστέλθηκαν Σκύβοντας η μια στην αγωνία της άλλης. Χέρια σφίχτηκαν γερά, ζεστά Κόρες ματιών αντίκρισαν βαθιά Δάκρυα σκουπίστηκαν απ΄ το χέρι του άλλου Και είδαν τον άνθρωπο.