Υστερόγραφα για το αύριο : ποιήματα (1980-1984) - Φαϊτάς, Βασίλειος, 1942- (Σύγχρονη ελληνική ποίηση, 2010)
... Κάποτε θεέ μου θα σου μιλήσω για την κιβωτό της επανάστασης το μήκος κύματος της μοναξιάς της κι όσο ακόμα το μέτωπο ρολόι χτυπά στο στήθος μου θα σου πω πως θέλω να 'μαι η πρώτη ερωτευμένη σφαίρα που θα πυροβολήσει το κενό "Η επανάσταση της ουτοπίας"