Εικονογραφημένο λεξικό για πλοία και ναυσιπλοΐα - Μαράτος, Τζώρτζης Ι., 1927-; Μπαρμαζή, Όλγα; Πετράντη, Έλλη (Σειρά εποπτικών λεξικών, 1993)
Γνωρίστε τα πλοία και την τέχνη της ναυσιπλοΐας από την απλή σχεδία και τα πρώτα ιστιοφόρα μέχρι τους ναυτικούς χάρτες και τα βαριά θωρηκτά.