Σημειώσεις - Αλαβέρας, Τηλέμαχος, 1926-2007 (Παρατηρητής, 1990)
Πρόκειται για εκατόν έξη σημειώματα που γράφτηκαν κατά καιρούς ανάμεσα σε πολλές άλλες απασχολήσεις και δημοσιεύτηκαν στον καθημερινό τύπο μεταξύ 1965-1982 και που αφορούν 86 συγγραφείς. Η διάθεση όσων καταγίνονται μ' αυτού του είδους τη βιβλιοπαρουσίαση ξεκινάει πρώτα απ' την ανάγκη να "γευτούν" οι ίδιοι το βιβλίο κ' ύστερα όλα τ' άλλα. Κι' ύστερα να δεις μέσα στα χρόνια λάθη ή αναθεωρήσεις. [...] Ο τόμος διαλαμβάνει σημειώματα για βιβλία ποίησης, πεζογραφίας, οδοιπορικά, μεταφράσεις, ιστοριογραφία κ.λπ. Δεν δημοσιεύτηκαν εδώ όσα γράφτηκαν για βιβλία μελέτης, κριτικής, δοκιμίου. Ελπίζω αυτό να γίνει σε άλλη περίπτωση.