Πυροβολισμοί στου Συρανό - Chandler, Raymond, 1888-1959 (Οργανισμός Λαμπράκη, 2008)
Στο δωμάτιο 914 του ξενοδοχείου Καροντελέ, ο Τεντ Κάρμαντι βρίσκει τη δεσποινίδα Τζην Άντριαν χορεύτρια στου Συρανό πεσμένη στο κατώφλι από ένα χτύπημα στο κεφάλι. Στη γωνία του διαδρόμου μόλις είχε δει έναν άντρα να φεύγει τρέχοντας. Πίνοντας δύο γουλιές από το ουίσκι που ο Κάρμαντι στάζει στα χείλη της, η Τζην εκμυστηρεύεται ότι ο φίλος της, ανερχόμενος αστέρας του μποξ Ντιουκ Τάργκο, δέχεται απειλές για να πουλήσει έναν αγώνα. Παρόλα αυτά το ίδιο βράδυ ο Τάργκο κερδίζει τον αγώνα και συναντά τη Τζην μετά το νούμερό της σε ένα σεπαρέ στου Συρανό. Ο άντρας που την είχε χτυπήσει στο δωμάτιό της το απόγευμα τους πλησιάζει και πέφτει νεκρός στο τραπέζι τους μετά από δύο πυροβολισμούς. Ο Τάργκο οδηγείται στο τμήμα. Το οπλισμένο χέρι, όμως, ήταν της Τζην... Ο τόμος περιέχει τα διηγήματα "Πυροβολισμοί στου Συρανό", "Θα περιμένω", "Πάρε-δώσε στην οδό Νουν" και "Ερασιτεχνικός φόνος".