Ιερός λόχος : ιστορικό μυθιστόρημα - Σολωμού-Ξανθάκη, Βάσα (Κέδρος, 1983)
Η δραματική ιστορία των γενναίων νέων που πρώτοι άρχισαν τον Αγώνα για την Ανεξαρτησία στο Δραγατσάνι και έπεσαν ηρωικά για την ελευθερία. Η μυθιστορηματική ανάπλαση του γεγονότος ζωντανεύει την ατμόσφαιρα της εποχής και το πάθος των αγωνιστών.