Μικρό λεύκωμα της φύσης - Ψαράκη, Βάσω, 1945- (Πατάκης, 2003)
Το τελευταίο αχλάδι της χρονιάς η νυφίτσα το 'κλεψε... Ο κλέφτης μπήκε από το παράθυρο... Η πυγολαμπίδα στο μονοπάτι περπατά, το χελωνάκι λιάζεται... Κι ενώ η ακρίδα κρυφοκοιτά, η κουκουβάγια με το 'να μάτι με κοιτά... Που συμβαίνουν όλα αυτά; Στο "Μικρό Λεύκωμα της Φύσης", όπου, με κείμενα, σκίτσα και 225 φωτογραφίες, η Βάσω Ψαράκη ζωντανεύει με τρυφερότητα, ομορφιά και γνώση τις συγκινήσεις που της χάρισε η ζωή κοντά στη φύση.