Η καρδούλα : διηγήματα - Φίλντιση, Σοφία Ι., 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια ;, 1996)
Τα παιδιά μιας μικρής πολιτείας στη μετεμφυλιακή νότια Πελοπόννησο απέναντι στα πένθη του καιρού βάζουν το όνειρο, το γέλιο, την ανεμελιά, τη φιλία, την ομορφιά, την αθωότητα. Η μικρή πόλη, οι γειτονιές της, οι άνθρωποί της, η καθημερινότητά τους και οι γιορτινές της μέρες .