Εναύσματα. - Κακαλίδης, Δημήτριος, 1943- (Μέγας Σείριος, 1995)
Τετράστιχα γραμμένα στη δημοτική, χωρίς τίτλο. Διατηρούν την ευφωνική ομοιοκαταληξία στους στίχους, που συμβάλλει στην παραστατικότητα και τη μουσικότητα του ποιήματος, προσδίδοντας σε αυτό υψηλούς πνευματικούς στοχασμούς. Κάθε τετράστιχο, αποτελεί έναυσμα για προβληματισμό και εμβάθυνση.