Κιλιμάντζαρο : νικώντας τη μοίρα - Μανθεάκης, Αλέξης (Ελληνική λογοτεχνία / Ωκεανός, 2015)
Ο νεαρός μετανάστης Μανώλης Μακρής, φτάνει στην Τανγκανίκα όπου μετά από σκληρό αγώνα θα καταφέρει να αποκτήσει τεράστιες φυτείες, ορυχεία και αμύθητα πλούτη. Την ήσυχη και τακτοποιημένη ζωή του έρχεται να ταράξει σαν καταιγίδα η άφιξη της όμορφης Τίνας, της δεκαεφτάχρονης κόρης του νέου επιστάτη της φυτείας καφέ, και της Μαρίνας, της αδερφής της. Η Μαρίνα θα εμπλακεί σε μια παθιασμένη ερωτική σχέση με έναν γοητευτικό Ιταλό πρίγκιπα, έναν άνδρα μοιραίο και στυγνό προικοθήρα, και θα πρωταγωνιστήσει σε ένα σκάνδαλο που θα συγκλονίσει την αριστοκρατική, αποικιακή κοινωνία. Ένα κοινωνικό, συναρπαστικό μυθιστόρημα βασισμένο στην πραγματική, δραματική ιστορία τριών γενεών μιας Ελληνικής οικογένειας.