Ιστορίες και παραμύθια - Andersen, Hans Christian, 1805-1875 (Τα κλασσικά ;, 1993)
Το βιβλίο με το οποίο η Ωκεανίδα εγκαινίασε τη σειρά "Τα Κλασικά", με έργα κλασικών συγγραφέων σε πολυτελή έκδοση. Πρόκειται για πανόδετους τόμους, με εικονογράφηση που αντλείται συχνά από τις πρωτότυπες εκδόσεις. Ο τόμος "Ιστορίες και Παραμύθια" περιλαμβάνει είκοσι επτά από τα καλύτερα παραμύθια του Άντερσεν, πολλά από αυτά εντελώς άγνωστα στο ελληνικό κοινό. Ο Δανός συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (1805-1875) είναι παγκοσμίως γνωστός ως ο πιο προικισμένος δημιουργός παιδικών παραμυθιών. Μεγαλωμένος ο ίδιος μέσα στη φτώχεια και στην καταφρόνια, μιλάει στις ιστορίες του για την ανάγκη όλων των πλασμάτων για αγάπη και χαρά, γι' αυτό και τα βιβλία του, μεταφρασμένα σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου, διαβάζονται πάντα με συγκίνηση από μικρούς και μεγάλους. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι παρμένη από την πρώτη δανέζικη έκδοση του 1832.