Ο Θησέας και ο Μινώταυρος, ο Μίνωας, η Πασιφάη, η Αριάδνη και ο Αιγέας - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Μυθολογία ;, 2000)
Το ανθρωποφάγο παιδί του βασιλιά της Κρήτης, τον Μινώταυρο, τον κρύψανε στο υπόγειο του παλατιού, στον Λαβύρινθο. Εκεί τον ταΐζουν με νέους της Αθήνας. Το έμαθε ο Θησέας και ήρθε να τον σκοτώσει, για να γλιτώσει η πατρίδα του από τη συμφορά. Ήταν παλικάρι γνωστό γιατί, πριν απ' αυτό, τα είχε βάλει με τον φονιά Περιφήτη στην Επίδαυρο, με τον Σίνη στον Ισθμό και τον Σκίρωνα στην Κακιά Σκάλα.