Βασίλειο πλάι στη θάλασσα - Westall, Robert, 1929-1993 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή κύκνοι, 1994)
Μέσα στη δίνη ενός συναγερμού ο Χάρρυ χάνει τους δικούς του - σκοτώθηκαν άραγε κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους; Και μένει μόνος. Το άσυλο ή κάποια αποκρουστική θεία τον περιμένουν. Όχι! Εκείνος θα προτιμήσει κάτι άλλο. Το σκάει λοιπόν και ανακαλύπτει το βασίλειο πλάι στη θάλασσα. Το δικό του βασίλειο. Όμως ό, τι θα γνωρίσει θα είναι και έτοιμος να το αντιμετωπίσει;