Ασκητικές μορφές και διηγήσεις από τον Αθω - Μάξιμος, Καυσοκαλυβίτης, Ιερομόναχος ([χ.ό.], 2000)
Έναν ολόκληρο κόσμο βλέπει ο αναγνώστης να αποκαλύπτεται μέσα από τα περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά γεγονότα που διαβάζει. Έναν ειδικό, πνευματικό τρόπο ζωής, που κρύβει τόσο έντονη και πολλές φορές τόσο υψηλή εσωτερική εργασία, ώστε ούτε οι συνασκητές τους να μην μπορούν να την αντιληφθούν. (Από έκδοση του βιβλίου).