Ο φωτογράφος Φύρδης Μίγδης - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Ιστορίες από το νησί των πυροτεχνημάτων, 1997)
Ο Φύρδης Μίγδης είναι ο προσωπικός φωτογράφος του Τετράπαχου του Τέταρτου, του βασιλιά της Παμφαγίας. Ώσπου κάποια στιγμή βαριέται να φωτογραφίζει από το πρωί ως το βράδυ το βασιλιά*, την ακολουθία και την κορόνα του. Παίρνει τη φωτογραφική του μηχανή, ένα κουτί με φλας, φουσκώνει το αερόστατο του παππού του και σε λίγο αρμενίζει αμέριμνος τον ουρανό! Φωτογραφίζει ροζ μπουμπουνητά και χρυσές ψιχάλες, κίτρινους χαρταετούς με κόκκινες ουρές, γλάρους, ήλιους, χελιδόνια και χρωματιστά μπαλόνια με τέτοιο τρόπο όμως, που προκαλεί χίλια δυο προβλήματα κάτω στη Γη**. Ο βασιλιάς Τετράπαχος ο Τέταρτος που υφίσταται τις συνέπειες των περιπετειών του Φύρδη Μίγδη είναι έξω φρενών και στέλνει δύο ελικόπτερα γεμάτα ένοπλους στρατιώτες, μυστικούς αστυνομικούς και πυροσβέστες με πολυβόλα, αεροβόλα και φλογοβόλα, για να συλλάβουν τον αναιδέστατο φωτογράφο. Πού να ήξερε όμως τι τον περιμένει!