Εφτά σκύλοι, όλοι φίλοι - Αλεξανδράκη, Αργυρώ Γ., 1947- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Σπουργιτάκια, 2000)
Η Ίρμα, ένα ζωηρό πανέξυπνο σέτερ, διηγείται τα παθήματά της αλλά και τις ιστορίες έξι ακόμη φίλων της. Μας μιλάει για τις περιπέτειες του Φιντέλ, τις απροσεξίες του Κολόμπο, τις τρέλες της Σούζης, τα κατορθώματα της Πίστης, τις λαχτάρες της Τζίλντας και την τύχη του Μπρούνο.