Ο γάτος του Κοντοπαρεούλη - Held, Jacqueline (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδία και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 1987)
Ο μαγικός γάτος Τελεσίγραφος φτάνει σε μια καστοροοικογένεια. Μια μέρα όμως τσακώνεται με την κατσίκα την Αγάθη και εξαφανίζεται. Τότε αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια...