Διαπίστωση και διακήρυξη της αγιότητας των αγίων - Παπαδόπουλος, Στυλιανός Γ., 1933- (Τέρτιος, 1990)
Ποίοι είναι άγιοι: Όσοι μαρτύρησαν για την πίστη τους στον Χριστό ή όσοι αναδείχθηκαν Ομολογητές της πίστεως σε περιστάσεις διωγμών. Όσοι, μέλη της Εκκλησίας, με οποιονδήποτε τρόπον ευαρέστησαν - αγάπησαν εξαιρετικά τον Θεό κι έλαβαν ζώντες, αλλά κυρίως μετά θάνατον, το χάρισμα της παρρησίας ενώπιόν του. Θεολόγοι και Πατέρες της Εκκλησίας, που η διδασκαλία τους συνέβαλε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση συγκλονιστικής, ένεκα αιρέσεως κρίσεως της Εκκλησίας.