Η ζωή μου με τον Σαντάμ - Λάμψος, Παρισούλα (Αληθινές ιστορίες, 2010)
Κάθε οικογένεια στο Ιράκ έχει τις δικές της πικρές αναμνήσεις από τα χρόνια της διακυβέρνησης του Σαντάμ Χουσεΐν. Κάθε φορά που ακουγόταν χτύπημα στην πόρτα όλοι έτρεμαν. Ποιος ήταν; Τι θα συνέβαινε; Αθώος ή ένοχος, δεν είχε σημασία. Προκειμένου να καταλάβετε την ιστορία μου, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσετε αυτή την κατάσταση. Ο Σαντάμ Χουσεΐν δε δίστασε να δολοφονήσει την ίδια του την οικογένεια. Γιατί να λυπηθεί εμένα; Το φθινόπωρο του 2002, ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους κι έξι μήνες πριν από την εισβολή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, το αμερικανικό κανάλι ΑBC μετέδωσε μια συνέντευξη της ελληνικής καταγωγής Παρισούλας Λάμψος, την οποία παρουσίασε ως «ερωμένη του Σαντάμ Χουσεΐν». Η Παρισούλα, κόρη πλούσιας οικογένειας, γεννήθηκε στη Βηρυτό και μεγάλωσε στο Ιράκ. Στην εφηβεία της την αποκαλούσαν «πριγκίπισσα της Βαγδάτης», αλλά η μοίρα της συνδέθηκε με τον Σαντάμ Χουσεΐν, όταν τον γνώρισε σε ηλικία δεκαέξι ετών. Ύστερα από εκείνη τη συνάντηση, ο Σαντάμ τη θεωρούσε ιδιοκτησία του. Δεν την άφησε ποτέ ελεύθερη. Ακόμη και όταν παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά, διέλυσε το γάμο της, έδιωξε τον άντρα της και κατέσχεσε την περιουσία της. Αυτή είναι η ζωή της, η δραματική ιστορία μιας γυναίκας στη σκιά ενός δυνάστη με φόντο τις αιματηρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, και η απεγνωσμένη προσπάθειά της να ζήσει ελεύθερη.