Ο πλανήτης των χριστουγεννιάτικων δέντρων - Rodari, Gianni, 1920-1980 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 1998)
Τι θέλουν τα παιδιά; Διαστημική περιπέτεια, καλαμπούρια, αστεία, λογοπαίγνια, αγωνία και μυστήριο; Όλα τα βρίσκουν στο πανέξυπνο-μα και τρυφερό- αυτό βιβλίο του Ροντάρι. Και θα γνωριστούν με δυο αξέχαστα παιδιά: το Μάρκο και τη Μάρκους! Μη σας παραξενεύει που τα ονόματά τους μοιάζουν. Του αρέσουν αυτά του Ροντάρι, που μάλιστα έχει την τέχνη, έξυπνα, χωρία να το καταλαβαίνεις, να περνάει εδώ μέσα απ' όλα αυτά το μήνυμα του: ειρήνη.