Ενώ έπεφτε το χιόνι - Sarif, Shamim (Ωκεανίδα, 2006)
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Ρωσία της ψυχροπολεμικής περιόδου στα νιάτα του, ο Αλεξάντερ Ιβάνοφ ζει εδώ και σαράντα χρόνια στην Αμερική κι έχει καταφέρει να θάψει τις τραγικές αναμνήσεις από το θάνατο της χαρισματικής γυναίκας του, της Κάτια. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Γιατί στη ζωή του εμφανίζονται δυο γυναίκες. Η μία τον κάνει ν' ανοίξει σιγά σιγά την καρδιά του, που την κρατάει κλειστή. Η άλλη είναι αποφασισμένη να μάθει τι πραγματικά συνέβη στην Κάτια πριν από τόσα χρόνια. Με φόντο τους χιονισμένους δρόμους της μετασταλινικής Ρωσίας, ξετυλίγεται ένας παθιασμένος έρωτας, μια βίαιη τραγωδία, ένας επικίνδυνος κι αβέβαιος κόσμος, γεμάτος προδοσία και μυστικά.