Ηδονο-α-βλεψίες - Καραγιάννης, Βασίλειος Π., 1953- (Γαβριηλίδης, 2015)
Στη συλλογή αυτή ο Β.Π.Κ επανέρχεται με 15 αφηγήσεις και μία ποιητική ελεγεία που φέρουν το ιδιότυπο ύφος της γραφής του. Ιστορίες ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, διαθλασμένες μέσα από ποικίλες αφηγηματικές οπτικές και συχνά φορτισμένες από το τοπικό χρώμα, το τοπίο και το έντονα αυτοβιογραφικό στοιχείο, διαδραματίζονται σε πόλεις και επαρχίες, κυρίως στις δεύτερες. Διαπλέκονται και συνομιλούν διακειμενικώς με μυθιστορηματικά κείμενα, εκκλησιαστικό λόγο, ποιητικά θραύσματα, πολιτικά γεγονότα, πολιτιστικά και υπερφυσικά συμβάντα, αλλά και με την τοπική τους ιστορία.