Γιούχα στον Κολοκυθοβασιλιά - Nostlinger, Christine, 1936-2018 (Τεκμήριο, 1985)
Ο Κούμι-Όρι ήταν βασιλιάς στο κελάρι μας μέχρι που τον διώξανε οι υπήκοοί του και μια Κυριακή του Πάσχα τον βρήκαμε στην κουζίνα μας να μας ζητάει πολιτικό άσυλο. Η αδελφή μου, η Μαρτίνα, μας εξηγεί τι είναι δημοκρατία και τι δικτατορία. Η μαμά μας προσπαθεί vα συμβιβάσει τ ασυμβίβαστα. Ο μπαμπάς μας υπόσχεται στον κολοκυθοβασιλιά να τον βοηθήσει να ξανακερδίσει το θρόνο του. Ο παππούς μας, που είναι και μπαμπάς του μπαμπά μας, θυμώνει με το γιο του κι εγώ, ο Βόλφι, προσπαθώ να σας τα περιγράψω όλα αυτά κι άλλα πολλά κρατώντας όσο μπορώ τους κανόνες για μια σωστή ανάπτυξη του θέματος.