Στη βορεινή Εύβοια - Αυγερινόπουλος, Δημήτριος ([χ.ό.], 1978)
Ο λογοτέχνης Δημήτρης Αυγερινόπουλος ταξιδευτής της Βόρειας Εύβοιας, μας δίνει μια θαυμάσια κάτοψή της, με τα γραφικά χωριά της, τους χωματόδρομους και τις παραλίες της. Επιχειρεί να μεταφέρει τον αναγνώστη του τόσο με τις εικόνες που παραθέτει, όσο και με τα λίγα μα στρωτά λόγια στο χώρο και να του ενσταλάξει την ίδια συγκίνηση που ένιωσε αυτός, βλέποντας την υπαίθρια και θαλάσσια ομορφιά.