Κρέσπελ και Αντωνία = Rat Krespel - Hoffmann, Ernst Theodor Amadeus 1776-1822 (Λογοτεχνία για νέους / Gutenberg, 1992)
Η φωνή της Αντωνίας είναι η φωνή των αγγελων. Κάθε άλλη στη θέση της, θα είχε γίνει η γνωστότερη τραγουδίστρια του καιρού της. Μα ο πατέρας της ο αξιοσέβαστος δημοτικός σύμβουλος Κος Κρέσπελ, της απαγορεύει να τραγουδά κι ας αγαπά κι ο ίδιος τη μουσική όσο τίποτε, σχεδόν, άλλο στον κόσμο. Ποιο μυστήριο να κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά; Ή μάλλον, ποιο μυστικό γνωρίζουν μόνο ο Κρέσπελ και η Αντωνία;