Εγώ, ο Μαγγελάνος : Πορτογάλος ευγενής, ναύαρχος της ΑΕ του βασιλιά της Ισπανίας που επιχείρησε να κάνει το γύρο του κόσμου - Mauffret, Yvon, 1927-2011 (Απομνημονεύματα, 1991)
Πιστεύω, με όλη μου την ψυχή, ότι ο Χιστόφορος Κολόμβος δεν ανακάλυχε τις Ινδίες, αλλά μια άλλη στεριά. Ότι πίσως απ'αυτή τη στεριά, υπάρχει κι άλλη θάλασσα.