Είναι κανείς εκεί - Gaarder, Jostein, 1952- (Παιδική βιβλιοθήκη / Νέα Σύνορα, 1996)
Υπάρχει ζωή σ' άλλους πλανήτες; Αν ναι, ποιά μορφή έχουν αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί και σε ποιά κατάσταση βρίσκονται; Πώς έρχονται στον κόσμο και πώς μεγαλώνουν; Ο μικρός Γιόακιμ ανακαλύπτει το μυστικό.