Εκκλησία, Γένος, Ελληνισμός - Νανάκης, Ανδρέας Α. (Τέρτιος, 1993)
Σ’ αυτό το βιβλίο αναπτύσσονται θέματα για την Ορθοδοξία, το Γένος και τον Ελληνισμό. Όταν πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε η έκφραση της προβληματικής αυτής, κυρίως στις παραδόσεις του Τμήματος Θεολογίας, στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης , κανένας δεν περίμενε ότι απρόσμενες εξελίξεις θα καθιστούσαν επίκαιρες τις σκέψεις και τις απόψεις για τέτοια ζητήματα.( ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)