Τέρμα εδώ κατεβαίνουν όλοι - Morgenstern, Susie, 1945- (Εφηβική βιβλιοθήκη, 1992)
Είναι δεκάξι χρονών και φέτος τελειώνει το Λύκειο. Ζει το άγχος των εξετάσεων που πλησιάζουν, χωρίς να μπορεί να πάρει μια απόφαση για το μέλλον της. Γιατί, όπως λέει και η ίδια, "πώς μπορείς να κάνεις κάτι που σου αρέσει όταν ακόμα δεν ξέρεις, δεν έχεις βρει, τι είναι αυτό που σου αρέσει". Όμως η ζωή έχει και τις ευχάριστες πλευρές της. Κι όταν είσαι μόλις δεκάξι χρονών, παρηγοριέσαι εύκολα για τον κακό βαθμό που πήρες στην Χημεία. Φτάνει ν' ακούσεις ένα δίσκο του Κατ Στίβενς. (. . .) Ένα βιβλίο, δυο μαρτυρίες. Μια μάνα και μια κόρη σχολιάζουν, η καθεμιά από τη σκοπιά της, την κοινή τους καθημερινή ζωή. Δυο γενιές που φαίνεται να τις χωρίζει ένα βαθύ χάσμα. Μήπως όμως ανάμεσα σ' αυτό το χάσμα υπάρχουν κάποιες μυστικές γέφυρες;