Διαλεχτά παραμύθια - Grimm, Jacob Ludwig Karl, 1785-1863 (Νεανική βιβλιοθήκη : Μύθοι, θρύλοι, παραμύθια, 1987)
Ποιος δεν άκουσε ή δε διάβασε την Κοκκινοσκουφίτσα, τη Χιονάτη, τη Σταχτοπούτα; Αλλά οι αδελφοί Γκριμ έχουν γράψει κι άλλα, πολλά παραμύθια που δεν είναι τόσο γνωστά. Διαθέτουν, όμως, την ανεξάντλητη φαντασία των δημιουργών τους, τα πλούσια ευρήματα και την πλοκή που υποχρεώνει τον αναγνώστη να μην αποχωρίζεται το βιβλίο προτού το τελειώσει. Απ' αυτή την άποψη, η έκδοση αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσφορά που συγκεντρώνει, για μικρούς και μεγάλους, τα καλύτερα παραμύθια και επιτρέπει στον αναγνώστη να ανακαλύψει αυτό που προτιμάει εκείνος. Η μεγάλη ποικιλία θεμάτων, το πλήθος των περιπετειών συνθέτουν ένα γοητευτικό μωσαϊκό που συναρπάζει και διδάσκει.