Φως : η συναρπαστική ιστορία του φωτός, από τους αρχαίους μύθους ως τις τελευταίες ανακαλύψεις που άλλαξαν ριζικά τη ζωή μας - Burnie, David (Ανακαλύπτω την επιστήμη, 2001)
Πού οφείλονται τα χρώματα που βλέπουμε στις σαπουνόφουσκες; Γιατί τα αντικείμενα φαίνονται μέσα στο νερό πιο κοντινά απ' ό,τι πραγματικά είναι; Πόσο γρήγορα ταξιδεύει το φως; Γιατί λαμπυρίζει ένα διαμάντι; Μπορεί το φως να κινήσει ένα αυτοκίνητο; Βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις σε μια συναρπαστική και πρωτότυπη παρουσίαση της ιστορίας του φωτός. Υπέροχες έγχρωμες φωτογραφίες του αυθεντικού εξοπλισμού των μεγάλων εφευρετών, πειράματα, πολύπλοκα επιστημονικά όργανα και τρισδιάστατα μοντέλα ζωντανεύουν τις απίστευτες ανακαλύψεις που άλλαξαν τη ζωή μας.