Δύναμη και κίνηση : η ιστορία της ανακάλυψης των δυνάμεων που κινούν τον κόσμο μας, ποιές είναι και πώς τις τιθασεύουν οι μηχανές - Lafferty, Peter (Ανακαλύπτω την επιστήμη, 1992)
Πώς κατάφερε ο Αρχιμήδης να στρέψει προς τα πάνω τη ροή του νερού; Γιατί είναι αδύνατο να φτιάξουμε μια μηχανή που θα κινείται επάπειρον; Γιατί η σβούρα μένει πάντα όρθια όταν γυρίζει; Ποιο είναι το ανώτατο όριο ταχύτητας στο Σύμπαν; Βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις σε μια συναρπαστική και πρωτότυπη ιστορία των δυνάμεων και της κίνησης. Υπέροχες έγχρωμες φωτογραφίες του εξοπλισμού των πρώτων εφευρετών, πειράματα, πολύπλοκα επιστημονικά όργανα και τρισδιάστατα μοντέλα ζωντανεύουν ιδέες και ανακαλύψεις που άλλαξαν τις αντιλήψεις μας για τον κόσμο.