Ενέργεια : η συναρπαστική ιστορία της ενέργειας- οι πηγές, οι μορφές και η αποτελεσματική αξιοποίησή της - Challoner, Jack (Ανακαλύπτω την επιστήμη, 1993)
Γιατί το Σύμπσν γίνεται όλο και πιο θερμό; Ποια είναι η θεωρία των μη αναμιγνυόμενων ρευστών; Μπορούμε να κατασκευάσουμε το αεικίνητο, μια μηχανή που να μη σταματάει ποτέ; Πόση ενέργεια περικλείει μια πατάτα; Τι συνέβη στη Μεγάλη Έκρηξη; Βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις σε μια συναρπαστική και πρωτότυπη παρουσίαση της ενέργειας. Υπέροχες έγχρωμες φωτογραφίες του αυθεντικού εξοπλισμού των μεγάλων εφευρετών, πειράματα, πολύπλοκα επιστημονικά όργανα και τρισδιάστατα μοντέλα ζωντανεύουν τις απίστευτες ανακαλύψεις που άλλαξαν τη ζωή μας.