Το βυζαντινόν μέλος και η θέσις του εις την καθόλου μουσικήν - Αρύβας, Δίων, 1928- (Δίων Αρύβας, 1992)
Κείμενον διαλέξεως που εδόθη την 1ην Σεπτεμβρίου 1992, ενώπιον σπουδαστών και κοινού, εις το Μουσικόν Σεμινάριον του Χόρτου-Πηλίου. Ομιλητής ο συνθέτης και βαρύτονος Δίων Αρύβας