Λικέρ τριαντάφυλλο - Μπάρακλη, Ισμήνη (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία / Μίνωας, 2014)
1904. Η Ασημίνα μεγαλώνει στην παλιά πόλη του Ναυπλίου χωρίς την αγάπη του σκληρόκαρδου πατέρα της, μα μελώνει ως το φυλλοκάρδι από τη στοργή και τη γλύκα της μάνας της. Μετά τον θάνατο της μητέρας της, σε ηλικία εννιά ετών, αναλαμβάνει να αναθρέψει τα ορφανά αδέρφια της. Λίγα χρόνια αργότερα, γνωρίζει τον Παναή και ανάμεσά τους γεννιέται ένας μοιραίος έρωτας, που ανθίζει σε μια σχισμή του βράχου της Ακροναυπλίας, μέχρι την επιστράτευση του αγαπημένου της για τον πόλεμο στην απέναντι όχθη του Αιγαίου. 1924. Η Ασημίνα βρίσκεται στην Αθήνα διωγμένη από τον πατέρα της και παντρεμένη χωρίς τη θέλησή της 1939. Λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου, επιστρέφει στο Ναύπλιο, για να συνδεθεί και πάλι το νήμα της ζωής της με την ιστορία του τόπου της. Μια μεθυστική ιστορία αγάπης, που συμπορεύεται με την ιστορία της Ελλάδας, ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα, που στις σελίδες του αναδίνεται άρωμα από λικέρ τριαντάφυλλο.