Τα δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα και τον Πειραιά : πορεία στο χρόνο - Χατζηδάκη, Χαρά (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά [ΕΙΝΑΠ], 2005)
(. . .) Η σημασία και η προσφορά του δημόσιου νοσοκομείου στον άνθρωπο - στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του - δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το δημόσιο νοσοκομείο στη μακρόχρονη ιστορία του, και παρά τις άπειρες δυσκολίες που αντιμετώπισε, περιέθαλψε πάντα ισότιμα επώνυμους και ανώνυμους πολίτες, τους τραυματίες των πολέμων της πολύπαθης χώρας μας και στάθηκε η παρηγοριά και το αποκούμπι των «ταπεινωμένων και καταφρονεμένων», κύρια των παλαιότερων χρόνων αλλά και των παρόντων, παρέχοντάς τους υψηλού επιπέδου παροχές υγείας - στα μέτρα και τις γνώσεις της εκάστοτε εποχής. Αυτή την προσφορά, και με την ευκαιρία των 30 χρόνων της ΕΙΝΑΠ, ερχόμαστε να τιμήσουμε με την έκδοση αυτού του λευκώματος. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)