Η κόκκινη πριγκίπισσα - Biegel, Paul (Παγκόσμια Νεανική Βιβλιοθήκη, 1996)
"Η κόκκινη πριγκίπισσα" είναι ένα βιβλίο γεμάτο από την ομορφιά των παιδικών μας χρόνων, με τις βασιλοπούλες, τους δράκους και τους ληστές που γεμίζουν την τρελή μας φαντασία. Μέσα από την ιστορία της Κόκκινης Πριγκίπισσας, που δεν ήξερε τίποτε αλλά έμαθε χιλιάδες πράγματα μόλις γνώρισε τον υπέροχο, θαυμάσιο κόσμο μας, το βιβλίο αυτό μας μιλάει για πράματα και θάματα. Για το άγνωστο που απλώνεται γύρω μας, για την ανθρωπιά και την αγάπη, για τη γνώση που κρύβεται μέσα στην καρδιά μας.