Pink Floyd : a storyful of secrets - Τσάβαλος, Κωνσταντίνος (Brainfood Εκδοτική, 2014)
Οι Pink Floyd δεν υπήρξαν ένα ποπ συγκρότημα. Αυτό ήταν οι Beatles. Αλίμονο, οι Pink Floyd δεν υπήρξαν καν ένα ροκ συγκρότημα. Αυτό ήταν οι Rolling Stones ή οι Led Zeppelin. Οι Pink Floyd μας έμαθαν να ακούμε μουσική. Ή, για να το θέσω καλύτερα, μας έμαθαν να εκτιμούμε όχι τόσο την μουσική per se, αλλά τα διαστήματα και τις παύσεις ανάμεσα στις επτά νότες. Αυτή είναι μάλλον η σημαντικότερη συμβολή τους στη παγκόσμια μουσική -μαζί φυσικά με το πρώτο αμιγώς heavy metal της ροκ ιστορίας, το "Nile Song" του 1969 καθώς και την "εφεύρεση" των quiet/loud ενορχηστρώσεων και του όρου post rock, είκοσι (και βάλε) χρόνια πριν γίνει ευρύτερα γνωστός αρχικά από τους Slint και κατόπιν από τους Godspeed! You Black Emperor.